Leo van Vliet

Slagerij Leo van Vliet

Hoe het begon...

Vader Van Vliet begon met zijn zaak aan de Oude Kerkstraat 9 ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. "Dat was een moeilijke tijd, weet ik van horen zeggen", vertelt Leo. "De Duitsers liepen door het pand en het vlees ging op de bon, dus het was een soort ruilhandel. Er zijn ook maanden geweest dat er helemaal geen vlees was. Zoiets kun je je nu niet meer indenken." In de begintijd werden de koeien en varkens nog geslacht door vader Van Vliet zelf, in de ruimte achter de winkel. "Die dieren kocht hij op de veemarkt, dan was het altijd handjeklap. Eerst in Rotterdam en daarna op de veemarkt in Leiden. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als klein aapie van een jaar of tien in de zaak stond toe te kijken hoe mijn vader te werk ging." Zelf slachten en uitbenen doet Leo niet meer, maar het ambachtelijk bereiden van zijn vleesproducten en vleeswaren heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. Leo is nu zelf ook al 47 jaar werkzaam in de slagerij in de historische binnenstad. "Toen ik een jaar of vijftien was, kwam ik hier fulltime werken en ging ik daarnaast één dag per week naar school. Dan ging ik altijd op de fiets naar de slagersvakschool in Den Haag. Het was én is hard werken, maar ik deed en doe het nog altijd met veel plezier."

logoleovanvliet

Rechterhand
Sinds 2006 staat Leo er niet meer alleen voor. In Patrick Elderhorst heeft hij een betrouwbare rechterhand gevonden. Ook hij volgde een vakopleiding tot slager en is inmiddels niet meer weg te denken uit Slagerij Leo van Vliet. "Patrick is een manusje-van-alles. Of hij nu een broodje klaarmaakt, vleesadvies geeft of zelf worst maakt. Ik kan het gerust aan hem overlaten. Hij heeft net als ik een passie voor het slagersvak. 

www.slagerijleovanvliet.nl 

f20cb339 fd89 4968 a025 20b369a236d2 thumb840 

Tante Door Kipsaté 

Onze Tante Door kip is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in de Achterhoek en groeit daar en in Brabant op in een ruime stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen, het voer is coccidiostatica vrij. Het voer is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen. Het vlees van Tante Door is antibiotica vrij.

Voor meer informatie kijk op https://datzegtgenoeg.nl/tante-door

 

Deze pagina delen: