van Gelder

Van Gelder - Dagverse groente & fruit, iedere dag weer

Familiebedrijf Van Gelder groente & fruit, is een oer-Hollandse, maar toch hypermoderne AGF-leverancier. Bij hun draait het al ruim 65 jaar om het leveren van dagverse aardappelen, groente en fruit. Iedere dag weer. Want zij vinden dat de horeca iedere dag met plezier aan de slag moeten kunnen gaan met verse en gezonde producten. En om dat te realiseren beheersen zij de volledige keten. Van bron tot bord. Zij brengen telers en klanten met elkaar in verbinding en realiseren de hoogste omloopsnelheid in de markt. Zo zijn wij altijd verzekerd van dagverse producten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Van Gelder hoog in het vaandel. Daarom nemen zij verschillende maatregelen om hun ecologische voetafdruk te beperken. En dat zie je terug in de gehele bedrijfsvoering.

Het nieuwe hypermoderne bedrijfspand van van Gelder voldoet aan de hoogste BREEAM eisen en is dan ook BREEAM Outstanding gecertificeerd. Dit is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld de restwarmte die vrijkomt bij het koelen van productieruimtes voor het verwarmen van de overige ruimtes en ligt het dak vol met zonnepanelen. Onder andere door deze innovaties hebben ze geen gasaansluiting nodig en reduceren ze de CO2-uitstoot. Daarnaast speelt afvalrecycling een grote rol en wordt het groenteafval uit productieruimtes gepureerd en gebruikt als basis voor bio brandstof. Ook waswater wordt gezuiverd en hergebruikt en ook het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doortrekken van de toiletten. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat het bedrijfspand tot de top 5 duurzaamste gebouwen van Nederland behoort.

Experience Center Van Gelder by night 

Onderwijsprogramma's

Jaarlijks ontvangt van Gelder verschillende klassen van basis- en middelbare scholen uit de omgeving om ze mee te nemen in de rijke wereld van groente en fruit. Bewustwording van gezonde voeding en kennismaken met onbekende/vergeten groente en fruit spelen tijdens deze bezoeken een belangrijke rol. Voor hun Experience Center zijn ze zelfs bezig met het ontwikkelen van speciale onderwijsprogramma’s voor scholen/scholieren.

Voor meer informatie over dit mooie bedrijf, ga naar www.vangeldernederland.nl 

 

 

Deze pagina delen: