Hoeve Biesland

Uit de polder...

Op loopafstand van de Delftse binnenstad vindt u een uniek stukje Nederland. Tussen de stedelijke bebouwing van Delft en Den Haag en omgeven door recreatiegebieden liggen de “Bieslandse  ovenpolder” en de” Polder van Biesland”. Typische Zuid-Hollandse polders met hun karakteristieke sloten, dijken en weilanden. Het gehele jaar vinden talloze vogelsoorten er hun voedsel- en  broedgebied. In het weideseizoen grazen er melkkoeien en jongvee.

koe2 hoevebiesland2

Om de relatie tussen veehouderij, natuur en recreatie nu en in de toekomst te versterken werkt Hoeve Biesland aan een bijzonder project: ’Boeren voor Natuur’. Om het nog aantrekkelijker te maken voor mens en dier zijn er houtwallen,voedselplaatsen voor lepelaars, kleine bosjes, een paddenpoel en wandelpaden  aangelegd. 

Om een van de laatste stukjes boerennatuur in de omgeving ook in de toekomst groen te houden, is in 2004 de Stichting Vrienden van Biesland opgericht. Deze stichting zet zich in om dit bijzondere gebied groen te houden en zo dit historische polderlandschap te sparen. De melk die de koeien op Hoeve Biesland produceren wordt verwerkt tot de biologische ’Zuiver Zuivelproducten’, die evenals het rundvlees, bij het Stads-koffyhuis als (h)eerlijke basis voor zijn gerechten wordt gebruikt.

Meer informatie vindt u op www.hoevebiesland.nl.

 

Deze pagina delen: