Een modern bedrijf

Het Stads-Koffyhuis is vooruitstrevend horecabedrijf! Een Delftenaar die het Stads-Koffyhuis niet weet te vinden, heeft de laatste jaren slecht opgelet. Bussen vol (buitenlandse) toeristen weten dat sfeer en kwaliteit hand in hand gaan aan de Oude Delft.

Meer dan koffie...

Alleen bij nieuwkomers moet men nog wel eens uitleggen dat het Stads-Koffyhuis veel meer is dan het schenken van een kopje koffie: Mensen die ons alleen van de buitenkant kennen, denken soms dat er een juffrouw met een schortje achter een grote glimmende koffieketel staat en dat we hier vijf tafeltjes en een stamtafel hebben. De realiteit is anders: het Stads-Koffyhuis is een modern, ruim en compleet horecabedrijf, dat voor zijn gasten én voor zijn werknemers op het allerhoogste mikt. In de zomer zeven dagen per week en in de winter zes dagen en zondags niet.

Lekkerste broodje van Nederland

Het is druk in het Stads-Koffyhuis. Aan een tafel wordt met smaak een Maaltijdbol verorberd, even verderop knabbelt iemand aan ‘Alex’ keuze’, het lekkerste broodje van Nederland 2002 en in 2008 verkozen tot aller-lekkerste broodje sinds 1984 Weer een tafel verder dampt de cappuccino: in de Delftse regio is het Stads-Koffyhuis ‘the place to be.’

Ouderwetse gezelligheid in een modern bedrijf

De vele nationaliteiten onder de gasten en een menukeuze die uitstapjes tot ver buiten de landsgrenzen verraadt, zorgen ervoor dat het Stads-Koffyhuis in dubbel opzicht een ‘topzaak’ is. Een topzaak waar ouderwetse gezelligheid, moderne productiemethoden en de hoogste kwaliteit vanzelfsprekend zijn. Aangezien steeds meer gasten dat waarderen, zijn wij op zoek naar nieuw, gemotiveerd personeel. Want of het nu gaat om de keukenmanager of mensen die de boel schoonmaken: iedereen werkt mee aan de reputatie van het etablissement aan de Oude Delft.

Bedrijfsfilosofie

Met die instelling groeide het bedrijf vanaf 1966 uit tot een fenomeen, maar het is niet het hele verhaal. 'Werken moet vooral leuk zijn', vinden wij. Die uitstraling is een onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Je komt nogal eens bij bedrijven waar de chaos je tegemoet komt. Dan hoeft het voor de meesten al niet meer, de lol is er dan gauw vanaf. Je moet streven naar perfectie: of het nu gaat om keukenmanagement, creativiteit of trendsettende activiteiten.

Leerbedrijf

Het Stads-Koffyhuis is ‘leerbedrijf’ van de opleiding Horeca Ondernemers Café Bar Fastfood (HOCBF). Dat betekent dat jaarlijks drie tot vijf leerlingen van de opleiding HOCBF een opleiding tot zelfstandig ondernemer aan de Oude Delft volgen. Die opleiding houdt ons scherp. We hebben hier in de zaak inmiddels vier leermeesters. Opleiden stimuleert, je blijft altijd nadenken over nieuwe uitdagingen, over nieuwe gerechten, nieuwe productiemethoden of de snelheid van werken. Er komen hier veel gasten op een dag. Dat betekent dat je voorbereidingen gigantisch goed moet doen om op de drukke uren te kunnen vlammen.

Sociaal aspect

Bij het Stads-Koffyhuis praat men over de horeca alsof er olympische medailles te winnen zijn. Men wil dan ook dat de kwaliteit van het gebodene regelmatig wordt gemeten. Een enquête is daarbij een belangrijke steun. Op het gebied van presentatie van de maaltijden, kwaliteit van het eten en behulpzaamheid/vriendelijkheid van het personeel scoort het Stads-Koffyhuis hoog. Uit de enquête onder het personeel valt de enorme betrokkenheid op, net als de tevredenheid over de middelen (apparatuur, inrichting, werkplek) en het teamwork. Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan het sociale aspect. Het gaat hier niet alleen om geld verdienen, daarom hebben we ook voor horecabegrippen heel redelijke openingstijden: doordeweeks van 9.00 tot 19.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zondag en feestdagen zijn wij van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. 

Persoonlijke ontwikkeling

Nog belangrijker is dat je zin hebt én houdt in je werk. Dat kan bijvoorbeeld door je werktijden in overleg op te stellen, er zijn verschillende overlegvormen om erachter te komen wat het personeel wil en we gaan regelmatig met z’n allen een dagje uit. Ook de mogelijkheid om door het bedrijf betaalde opleidingen te volgen, vinden wij vanzelfsprekend. Dat hoeven niet eens altijd alleen maar vaktechnische opleidingen te zijn. Een IT-cursus kan de moeite waard zijn omdat wij het belangrijk vinden dat mensen zich ontwikkelen.

Ondernemen

Die ontwikkeling geldt ook voor het bedrijf. Of het nu gaat om het aanleggen van een uitgekiend lopende bandsysteem in de zaak of om het ontketenen van een ‘parkeeractie’ om nieuwe gasten te lokken als er opeens her en der metalen paaltjes in het Delftse wegdek verrijzen: er doemen altijd nieuwe uitdagingen op. Van bedreigingen ‘kansen’ maken: dát is ondernemen. Iedere ondernemer heeft wel eens tegenwind of een mast die breekt, dat hoort er gewoon bij. En hoewel de wind nu vrij gunstig staat, zouden wij dolblij zijn met een aantal verse krachten voor in de keuken en/of bediening maar ook voor de schoonmaak. Dus iedereen die wil leren ‘varen’ in de horeca of de juiste windrichting wil leren kiezen, is van harte welkom om het sollicitatie formulier in te vullen.

ben 4753
ben 4791 2
SKH espresso machiato
ben 4773
ben 4737
SKH mrt2016 5399

Deze pagina delen: