Holtkamp

Al sinds 1855 bakken de bakkers van Holtkamp uit Schipluiden/Den Hoorn brood en banket. Al dat lekkers wordt gebakken op ambachtelijke wijze door bakkers met passie voor hun vak. Inmiddels heeft de oude bakkerij plaats gemaakt voor een prachtige nieuwe bakkerij. Ook een bakker moet met de tijd mee! En sinds 1 januari 2014 zijn ze geen lid meer van het Echte Bakkers Gilde. 

Een prachtige nieuwe huisstijl geeft aan dat ze ambities hebben: Holtkamp, de Bakkerij! Voor onze broodjes verandert er niets. Die blijven gemaakt worden met passie en vakmanschap! En dat proef je. Het Stads-Koffyhuis en Bakkerij Holtkamp winnen jaren achtereen prijzen bij diverse wedstrijden. In 2013 is Holtkamp de Bakkerij 6e geworden in de landelijke Oliebollentest! Een fantastische prestatie als je bedenkt dat het de eerste keer was dat ze mee deden. Dat belooft nog wat voor de toekomst. 

 

Bijzondere bollen

Samen met het Stads-Koffyhuis zijn er diverse bijzondere bollen bedacht en gebakken, en met succes! Kijk maar naar de bekers die op de prijzenplank van beide bedrijven staan. “De zorg en aandacht die we er aan geven, maakt ons brood bijzonder” zegt Jeroen Reissenweber, eigenaar van Holtkamp, de bakkerij. Zijn overgrootvader bakte het brood nog in een takkenbosoven en alhoewel er sindsdien veel veranderd is, is de liefde voor het vak gebleven. “Wij nemen de tijd om het deeg goed te laten rijzen, en dat proef je” vertelt Jeroen. “Alles maken we zelf en alleen het beste is goed genoeg” Geen broodmixen, wel natuurlijke ingrediënten en de beste grondstoffen. Holtkamp bakt verschillende soorten wit,- bruin,- en volkorenbrood, het meest bekend is het schippersvolkoren, waar al menig prijs mee gewonnen is. 

brood

Toekomst 

Dat deze traditie voortgezet zal worden is een ding wat zeker is. Inmiddels bakt Holtkamp al voor het tweede jaar in hun nieuwe bakkerij op de Harnaschpolder in Den Hoorn. En dat is fantastisch. De bakkerij draait op volle toeren en door nog kritischer naar processen te kijken kunnen ze zeggen dat de kwaliteit van hun brood nog beter is. Met de tijd meegaan is heel belangrijk, maar ambachtelijk blijven en de beste kwaliteit leveren staat bij Holtkamp, de Bakkerij te allen tijde voorop!

Eet u smakelijk! www.holtkampdebakkerij.nl

 

Deze pagina delen: