Foto-expositie Jeannemieke Hectors

Terug naar overzicht
Libellen en landschappen

bloedrode heidelibel foto JH 1

Libellen vind ik fascinerend: de verschillende soorten, hun felle kleuren, de wendbaarheid en snelheid van vliegen als ze jagen… Prachtig. Als ik in de natuur dwaal, ben ik altijd op libellenjacht. Mijn wens is om alle in Nederland levende soorten libellen te “verzamelen”. Deze insecten zijn een graadmeter voor de kwaliteit van hun leefomgeving: hoe schoner hoe beter!
Met dat verzamelen ben ik ook op een missie: om mensen te laten zien welke prachtige dieren en natuur we in Nederland hebben. Je hoeft niet naar verre oorden om te kunnen genieten van de natuur. Loop gewoon de deur uit, kijk goed om je heen en geniet!
Ik fotografeer ook de landschappen waar deze prachtige diertjes leven. Slootkanten, vennen, bossen en heidegebieden. Bijzonder zijn vooral de ochtenden waarop de zon de dauwdruppels beschijnt en waarop je de natuur langzaam ziet opwarmen.
Fotograferen
Fotograferen doe ik sinds mijn vijftiende. Ik wilde heel graag de dingen die ik mooi vond vastleggen met een camera. Tijdens mijn studie op de Kunstacademie Sint Joost (Breda) merkte ik al dat ik heel erg graag in de natuur fotografeerde. Daar heb ik geleerd om verdieping te zoeken in lijnenspel, abstractie, kleuren en verstilling. Een foto is een registratie, de kunst is om dat deel van de werkelijkheid te laten zien dat laat verbazen.

Geniet van de foto’s van de Nederlandse natuur. Heb je interesse in een van de foto’s? Neem dan contact op via jeannemiekehectors@gmail.com

Deze pagina delen: