EXPOSITIE Caroline Grootenboer 10 JANUARI - 14 FEBRUARI

Terug naar overzicht

grootenboer

De kleuren vertellen hun verhaal, maar ook de structuur. Het is heerlijk om de verf te schilderen, te smeren, te boetseren en te zien welk effect dat heeft. Laag voor laag een schilderij opbouwen totdat het nieuwe plaatje klopt. Wanneer dat is, is altijd een verrassing.

Ik laat mij inspireren door mooie gebouwen en architectuur; door plaatsen waar ik graag kom of waar ik graag nog eens naartoe wil gaan. Ik ben fan van Delft en bekende plekjes komen dan ook regelmatig terug in mijn werk. Gelukkig woon ik er ook al meer dan 25 jaar. Soms verken ik andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het kermispaard. Om toch weer terug te keren naar interessante bouwwerken.

Mijn schilderijen zijn een beetje abstract en toch herken je meteen wat het is. Met een paar strepen of stippen suggereer ik een dak, een schaduw of water. Kom je dichterbij, dan zie je alle kleuren en ontdek je steeds nieuwe details.

Schilderen is meer dan alleen een mooi plaatje maken. Het is je “creatieve ik” aanzetten. Het is lef hebben om de eerste streken op een leeg doek te zetten. Het is geduld hebben om iets te laten ontstaan. Het is trots als het lukt. En het is genieten als jij en anderen er van genieten.  Mooi toch?!

Ik schilder met veel plezier.  Minstens net zo leuk is het als iemand je werk zo mooi vindt en het aan de muur wil hebben. Ik kijk er naar uit om mijn werk met alle gasten van het Stads Koffyhuis te delen. Met zijn allen genieten van lekkere koffie, gezelligheid en de mooie plekjes op deze wereld.Hartelijke groet,

 

Caroline Grootenboer

 

Deze pagina delen: