expositie-22-maart-25-april-2018

Terug naar overzicht
Expositie teken en schildersalon Loes van der Holst

In de Teken- en SchilderSalon wordt op een bijzondere manier gewerkt, niet in de laatste plaats omdat ikzelf -nu als docent, maar destijds ook als cursist- veel lessen doorliep waarbij ik de stimulans om onderzoekend te creëren miste. Het is mijn overtuiging geworden dat het vermogen om te creëren -in dit geval schilderen- te maken heeft met bewustworden en kennisnemen, maar vooral ook door het trainen van vaardigheden, grenzen verleggen, om je heen kijken en plezier beleven tijdens ‘de arbeid’. Zweten en het even niet-meer-weten hoort erbij, maar vooral ook het genoegen als een werk verrassend uitpakt.

Zo streef ik er met mijn cursisten naar om niet te trappen in de nogal blasé-opmerking dat ‘alles al gedaan is’, een opmerking die men makkelijk maakt als men over de kunst spreekt. Elke creaties is, net als ieder mens, uniek. Ik gebruik kunstenaars uit de geschiedenis (architecten, beeldhouwers, schilders) om het relatieve te zien van onze eigen tijd door ook naar vroegere tijden te kijken, zowel vwb de mogelijkheden als de gewoontes, modes en beperkingen.

“Hoe verder men keek hoe groter het leek”(Jules Deelder 2004)
Een waarheid als een koe wat mij betreft.

De expositie ~ KLEIN MAAR FIJN ~

Onder deze noemer zijn de cursisten van de Teken- en SchilderSalon de afgelopen tijd de uitdaging aangegaan om op een klein canvas (20 bij 20 cm) ‘een wereld’ van schoonheid, beleving, fascinatie of onderzoek vast te leggen. Het onderwerp werd door ieder naar eigen smaak en voorkeur gekozen, zo ook de materiaal- of stijlkeuze. Het is een feest-voor-het-oog; een verrassende caleidoscoop geworden, gevat in lijsten die door Pascal van Ruijven gemaakt werden.

Wij willen u/je/jullie van harte uitnodigen om de schilderijen te bekijken tijdens de tentoonstelling van dit veelzijdige resultaat -van 23 maart tot 25 april 2018-

Namens ieder, met hartelijke groet, Loes van der Holst

loesvanderholst.kunstinzicht.nl

Deze pagina delen: