expositie 8 augustus - 12 September

Terug naar overzicht
Vedic Art door Anja Atulya
in het Stads-koffyhuis te Delft

verlicht 2013

Over Vedic Art;

In 2007 heb ik de basis cursus Vedic Art gedaan, een combinatie van schilderstechnieken en oude Vedische levenswijsheden verwerkt in 17 stappen (principes) en meteen was ik verkocht!

Jarenlang had ik mandala's gemaakt die mij een diepe rust gaven maar na deze cursus waarin de nadruk ligt op vrijheid en spelen merkte ik dat het tijd was voor verandering.

Door middel van een van de 17 stappen “Space” (Ruimte) ervoer ik na een langdurige burn-out een eindeloze ruimte in mezelf die meteen meer ruimte gaf in mijn dagelijkse leven. Het bewust worden van mijn prestatiedrang was nog zo'n verrassend inzicht waarna ik kon beginnen het schildersproces zijn gang laten gaan i.p.v. het te dirigeren. Meer ruimte en spel in mijn schilderen, meer ruimte en spel in mijn leven: Vedic Art een echte LEVENSKUNST.

Over mijn werk;

Ik schilder wat mijn hart raakt, soms is dit een beeld dat van binnenuit komt en soms word ik geïnspireerd door een foto of  film op internet, of een combinatie van deze twee waarna ik het op mijn eigen-wijze weer geef.

Tijdens deze expositie laat ik mijn dierschilderijen zien met panters, paarden en beren, met een leeuw en een tijger en er zijn werken met zeehondjes en giraffen.

Maar de meeste werken zijn met mijn favoriete “gentle gigants”; de olifanten!

Het schilderen zowel als het geven van de cursus Vedic Art verdiepen en verrijken mijn leven en zijn mijn meest favoriete meditaties!

 

WWW.VEDIC-ART.NL

 

 

Deze pagina delen: