Nieuws

Expositie Alyssa van Heyst 17 oktober-21 november

IMG 20181010 163013

Mijn naam is Alyssa van Heyst. Ik ben leerkracht basisonderwijs op de Max Havelaarschool in Delft, naast mijn fulltime-baan als juf ben ik dus een Delftse fotografe. Heerlijk om in het centrum van Delft te werken en te fotograferen. Naast mijn werkzaamheden als leerkracht heb ik een enorme passie voor fotografie. Toen ik 15 was, heb ik mijn eigen spiegelreflex camera gekocht van het geld dat ik had verdiend met tomaten plukken. Dat is ruim 13 jaar geleden. In die tijd is er enorm veel veranderd, ook wat betreft de fotografie.

Lees meer

expositie 8 augustus - 12 September

verlicht 2013

Vedic Art door Anja Atulya
in het Stads-koffyhuis te Delft

Over Vedic Art;

Lees meer

expositie-22-maart-25-april-2018

Expositie teken en schildersalon Loes van der Holst

In de Teken- en SchilderSalon wordt op een bijzondere manier gewerkt, niet in de laatste plaats omdat ikzelf -nu als docent, maar destijds ook als cursist- veel lessen doorliep waarbij ik de stimulans om onderzoekend te creëren miste. Het is mijn overtuiging geworden dat het vermogen om te creëren -in dit geval schilderen- te maken heeft met bewustworden en kennisnemen, maar vooral ook door het trainen van vaardigheden, grenzen verleggen, om je heen kijken en plezier beleven tijdens ‘de arbeid’. Zweten en het even niet-meer-weten hoort erbij, maar vooral ook het genoegen als een werk verrassend uitpakt.

Lees meer

Expositie 15 februari - 21 maart

kunstsuper

Van 15 februari t/m 21 maart exposeren in het Stads-Koffyhuis 13 kunstenaars die deelnemer zijn van de Kunstsuper Delft. De Kunstsuper Delft is een eigenzinnige plek waar kunstenaars hun werk kunnen tonen en verkopen. Je vindt er o.a. keramiek, schilderijen, sieraden, glaskunst, viltobjecten, fotografie en mixed media. De Kunstsuper Delft wordt gerund door de kunstenaars met hulp van vrijwilligers. Doordat de kunstenaars zelf ook regelmatig in de Kunstsuper Delft aanwezig zijn, kan de bezoeker met hen in contact komen. Het merendeel van de objecten die in de Kunstsuper te koop zijn, is uniek en handgemaakt.

Lees meer

EXPOSITIE Caroline Grootenboer 10 JANUARI - 14 FEBRUARI

grootenboer

De kleuren vertellen hun verhaal, maar ook de structuur. Het is heerlijk om de verf te schilderen, te smeren, te boetseren en te zien welk effect dat heeft. Laag voor laag een schilderij opbouwen totdat het nieuwe plaatje klopt. Wanneer dat is, is altijd een verrassing.

Lees meer

Expositie Diana Mets 9-november 2017 tot 10 januari 2018

foto voor website

Diana Mets fotografeert alledaagse voorwerpen

Voorwerpen zoals bijvoorbeeld een glazen vaas of eengebouw en details van bijvoorbeeld bloemen, bladeren en waterspiegelingen. Daarna gaatze er digitaal mee aan de slag. Het kunnen dan natuurgetrouwe afbeeldingen worden ofpatronen die ontstaan door het combineren, kopiëren en spiegelen van de foto’s.

Lees meer

Expositie Shirley van de Wiel

van 6 september tot 11 oktober exposeert Shirley van de Wiel haar werken bij ons in het Stads-Koffyhuis.

Op het ritme van de oervorm de cirkel krijgt mijn werk intuïtief kleur en vorm.
Op een afstand word je aangetrokken door de energie van de cirkel, met elke stap die je dichterbij komt worden verrassende details zichtbaar.

Mijn werk is een dynamische mix van materialen en technieken die voorkomt uit een brede interessen in diverse vormen van kunst, nijverheid en ambachten.
Na jarenlang zelfstandig te hebben gewerkt start ik in september 2017 met een vijfjarige opleiding aan de Nieuwe Akademie in Utrecht om zo mijn werk verder te ontwikkelen en te verdiepen.

www.shirleyvandewiel.nl

Lees meer

Expositie Fred Breebaart

FB Camaretten Medium

van 2 augustus tot 6 september zijn de werken van red Breebaart te bewonderen in het Stads-Koffyhuis.

Ruim 1,5 jaar na de vorige expositie van giclée's van Fred Breebaart (1945-2015) wordt het Stads-Koffyhuis weer vrolijk aangekleed met de kleurrijke "naïeven" van deze minutieuze schilder. De expositie is te zien van 2 augustus t/m 6 september. Naast heel veel andere onderwerpen legde Breebaart tijdens zijn leven veel Delftse taferelen met acrylic verf op masonite vast. In alle werken kan men bij nadere beschouwing de kunstenaar terugvinden in een blauwe tuinbroek met roze shirt, terwijl zijn vrouw meestal in een paars jurkje aan zijn zijde staat.

Lees meer

Expositie Romina Dukker 28 juni tot 2 Augustus

Ik ben Romina. Ik werk in de bediening bij het Stads-koffyhuis en hier heb ik ook de kans gekregen om te exposeren! Sinds 1,5 jaar zit ik op Atelier de Keet waar ik met heel veel plezier heb leren schilderen. Het liefst schilder ik kleurrijke dieren of Italiaanse landschappen. Ik ben zelf half Italiaanse en trots op mijn roots.

Lees meer

Broodje Flipse: Het lekkerste broodje van Nederland!

Flipse

Donderdag 11 januari heeft onze Philip de eerste prijs bij de verkiezing van het lekkerste broodje in de categorie "Lekker Anders" in de wacht gesleep.

Het broodje is een Gildekornbol besmeerd met een spread van augurk en Amsterdamse uitjes en mosterdmayonaise. Daarop komt warme runderpastrami met gesmolten cheddar kaas, witte kool en gedroogde tomaatjes. Een winnende combinatie om je vingers bij af te likken!

Lees meer

Expositie Heleen Boerkamp-Beukers

08-2-2017 tot 15-3-2017

Tekenen en schilderen is mijn grootste passie en inmiddels een uitgelopen hobby.

Lees meer

Openingstijden December

bedrijf 00010369

Maandag 5 december: 9:00 tot 17:00 uur.

Lees meer

Collega's gezocht

In ons sfeervolle Koffyhuis aan de Oude Delft in Delft, werken wij met een jong, maar zeer gemotiveerd team, waar een ieder van ons zijn uiterste best doet om onze gasten een prettige en smaakvolle ervaring te bezorgen.

Lees meer

Deze pagina delen: